3 jul 2020

Snabbast ladd är inte alltid bäst ladd

Marc Persson är vår egen expert på laddlösningar. Här svarar han på några frågor om laddning av elbilar – och om sig själv.

På kontoret kallar vi honom ”Ladd-Marc”. Framför allt förstås för att Marc Persson är vår egen expert på laddlösningar för laddbara bilar. Men Marc är också fulladdad av engagemang för hållbara energilösningar.

Marc, du arbetar som säljare hos Skånska Energilösningar sedan i mars och det är vi glada för. Men du gör mer än så?

– Ja, det stämmer. Jag pluggar psykologi i Lund på heltid och jobbar med laddlösningar hos Skånska Energilösningar på deltid. Målet är en mastersexamen i beteendepsykologi och jag har ett år kvar.

Vilka snabba tips har du till den som skaffar laddbar bil och funderar över laddbox?

– Det snabbaste: ring oss på Skånska Energilösningar, jag hjälper dig med allt! Mer allmänt så är det viktigast att du får en klar bild av ditt laddbehov. En plug in-hybridbil behöver inte lika stor laddkapacitet som en ren elbil, till exempel. Och den snabbaste laddningen är inte alltid den bästa.

Snabbaste laddningen är inte alltid den bästa – hur menar du då?

– En av de vanligaste frågorna jag får är: hur lång tid tar det att ladda en elbil? Min motfråga brukar vara: hur många mil kör du?

Snabbladdare eller så kallade semisnabbladdare finns, men kostar mer. Kör du inte mer än 10 mil om dagen, och har du tio timmar på dygnet då du kan ladda din bil – ja då behöver du inte kunna ladda extra snabbt och klarar dig bra med en normalladdare. 

Du är som sagt vår expert på ladd. Men du har många tankar om våra andra energilösningar också. Berätta.

– Elbilsladdning, solceller, geoenergi och värmepumpar är alla förnybara energilösningar som oftast finns på marknaden som separata produkter. Men det är när vi börjar tänka på dem tillsammans som den riktigt stora potentialen öppnar sig. När vi ser på ett hus eller en fastighet som ett system, där de olika energilösningarna samverkar. Här på Skånska Energilösningar finns det helhetstänket, och det gillar jag verkligen.

Du kan kontakta Marc via vår växel 046-507 00.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal