16 jun 2020

Solcellsstödet: stopp 7 juli + förlängd tid att bli färdig

Två färska regeringsbeslut om solcellsstödet: ansökningsstopp 7 juli och förlängd tid att bli färdig med installation från 31 december 2020 till 30 juni 2021. Vi reder ut vad som gäller.

Regeringen har i dagarna fattat två viktiga beslut som påverkar dig som håller på att skaffa solceller eller planerar att göra det.

Ansök senast 6 juli

Den 7 juli införs ansökningsstopp för solcellsbidraget. Så, funderar du på att söka det statliga solcellsstödet och få 20 procent av kostnaden för att skaffa solceller i bidrag? Då ska du sluta fundera och ansöka nu! Lördagen den 6 juli är sista dagen att lämna in din ansökan. Gör det någon dag tidigare för att vara på den säkra sidan!

Förlängd tid bli färdig

På grund av covid 19-pandemin har många planerade installationer av solceller försenats – kanske även din? Egentligen säger regelverket att du måste bli klar med din installation senast 31 december 2020 för att kunna få bidrag – men nu förlängs tiden med ett halvår. Senast den 30 juni 2021 måste du ha slutfört din solcellsinstallation.

Så söker du solcellsstödet

Solcellsstödet – eller investeringsstödet för solceller, som det också heter – söker du digitalt hos Boverket eller hos Länsstyrelsen i ditt län. Du kan få bidrag för 20 procent av den totala kostnaden för material och arbete (maxbelopp: 37 000 kronor exklusive moms per installerad kilowatt).

Har du ett hus som är mer än fem år gammalt kan du söka ROT-avdrag för 30 procent av arbetskostnaden för montage och installation (ROT-avdrag söker du från Skatteverket via din installatör).

OBS! Du inte kan söka både ROT-avdrag och investeringsstöd utan bara ett av dem. De flesta tjänar mest på solcellsbidraget.

Vi hjälper dig med allt

Du vet väl att om du väljer solceller från Skånska Energilösningar så hjälper vi dig med allt – från idé till installation.

Läs mer om att skaffa solceller i vår guide här på bloggen

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal