Ngenic Tune en smart termostat till din värmepump

Sänk dina elkostnader – med timavtal och Ngenic Tune

Bor du villa? Har du värmepump? Då kan du sänka dina elkostnader genom att anpassa din förbrukning till när elpriset är lågt – med timprisavtal och smarta termostaten Ngenic Tune. Så här går det till.

Med ett timprisavtal betalar du det pris som elen har precis när du använder den, varje enskild timme. Genom att styra över en så stor del av din elanvändning som möjligt till de timmar på dygnet då elpriset är som lägst kan du sänka dina elkostnader och spara pengar.

Timpris och Ngenic Tune– en lönsam kombination

Ngenic Tune är en smart termostat som enkelt och effektivt hjälper dig att styra över din elförbrukning till de billigaste timmarna. Har du en värmepump så körs den automatiskt mer när elpriset är som lägst och mindre när det är högt. Du ställer in styrningen av din elanvändning och får snabb överblick direkt i mobilen. På så vis kan timprisavtal och Ngenic tillsammans bli en riktigt lönsam kombination för ditt hem.

Har du sedan även elbil och timpris då med hjälp av Skånska Energi-appen ladda bilen när elpriset är som lägst.

Ngenic Tune: perfekt för dig med värmepump

Med Ngenic Tune får du ut mesta möjliga värme och komfort av din värmepump till lägsta möjliga kostnad. Den smarta termostaten lär sig värmedynamiken i ditt hus och hittar den bästa balansen mellan önskad inomhustemperatur, energiförbrukning och elprisstyrning.

Läs mer om Ngenic Tune här

Så funkar timprisavtal

Med timprisavtal betalar du som sagt det pris som elen har precis när du använder den. I timpriset ingår ursprungsgarantier, anskaffningskostnader och elcertifikat. Till elpriset tillkommer avtalat påslag och månadsavgift samt moms. Vårt aktuella påslag (jan 2023) är 4,0 öre/kWh inkl. moms.

Är timprisavtal något för dig? Gör vårt test här.

Timpris på el - så blir det lönsamt

Här beställer du din Ngenic Tune

Ladda ner vår appSkånska Energi

Min Energi

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi hjälper dig!

Kundservice

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–15:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se