1 apr 2021

Billig norrländsk el i Skåne

Elbrist och höga elpriser i södra Sverige? Glöm det! Nu laddar vi på Skånska Energi en batterilastbil med billig norrländsk el och kör ner den direkt till våra kunder.

Du vet säkert att elen oftast är billigare i Norrland än i södra Sverige. Det beror dels på tillgång och efterfrågan, dels på en statlig indelning av Sverige i fyra olika elprisområden. Brister i överföringskapaciteten av el från norr till söder bidrar också till att elpriserna sedan lång tid tillbaka kan skilja sig stort mellan till exempel Skåne och Lappland – oftast till skånsk nackdel.

Men från och med idag, 1 april, är vi på Skånska Energi stolta över att kunna erbjuda våra skånska kunder el till norrlandspriser! Hur då? Jo, vi kör upp vår för ändamålet särskilt utvecklade batterilastbil (se bild) till elprisområde 1 (Norrland). Där laddar vi den med billig norrlandsel, kör sedan ner den igen och erbjuder elen till våra kunder.

–  Vår unika batterilastbil klarar av att ladda upp till 404 megawattimmar el per körning. Vi skippar helt enkelt stamelnätets långa flaskhals och ger våra kunder den billigaste elen direkt, berättar Skånska Energis utvecklingschef Elmer Wattström.
 
–  Svenska Kraftnäts eviga projekt att förstärka stamnätet är ju försenat, återigen, så nu bestämde vi oss för att ta elen i egna händer Det här är ett genombrott!

Skånska Energi lanserar nyheten om billig norrländsk el idag, och den första kunden som antagit erbjudandet är Anne-Pär Volthén i Sladdaröd utanför Södra Sandby.

–  El till norrlandspriser här i Skåne, klart jag vill köpa det! Och det bästa är att det är lika bra el som Skånska Energi alltid erbjuder: 100 % grön el och schyssta villkor.

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning