4 mar 2020

Därför ska du byta din gamla värmepump

Att byta en 15-20 år gammal värmepump är oftast en bra idé – om du vill spara ännu mer energi och minska dina kostnader ytterligare.

”Varför ska jag byta min värmepump? Den fungerar ju fortfarande!” undrar kanske du som har en 15-20 år gammal trotjänare därhemma. Svaret kommer direkt från vår värmepumpsexpert Jonas Flyman:

– Dagens värmepumpar har en mycket bättre prestanda än de som är 15-20 år gamla. Med en ny pump sparar du ännu mer energi och kan minska dina kostnader ytterligare.

Hur vet jag att det är dags att byta?

– Vi gör gärna ett kostnadsfritt hembesök och kontrollerar statusen på din värmepump. Vi kan ge en kalkyl på kostnaden för och fördelarna med en ny, jämfört med eventuell service och fortsatt drift av den gamla.

Så går bytet till

Väljer du Skånska Energilösningar, så tar vi ansvar för hela processen med att byta värmepump: från förslag på ny värmepump utifrån behov och förutsättningar på plats till bortforsling av den gamla pumpen och installation och driftsättning av den nya. Kunden får ett totalpris, där allt ingår.

– När kunden har valt ny värmepump tar vi fram en exakt beskrivning på vad som ska göras. Vi har ett nära samarbete med tillverkarna IVT och ett nätverk med underentreprenörer som utför själva installationen: elektriker, vvs-tekniker och sotare, säger Jonas.

5 IVT-Center  näst störst i  Sverige

Skånska Energilösningar är näst störst i Sverige på ledande varumärket IVT. Vi har satsat på en stark lokal förankring med våra fem IVT Center i Helsingborg, Trelleborg, Vellinge, Svedala, och Södra Sandby.

Läs mer om värmepumpar här

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar