9 maj 2022

Ladda elbilen billigt med timpris

Laddar du elbilen när elpriserna är som lägst kan du spara mycket pengar. Men hur? Jo, med ett timprisavtal och vår app som automatiskt styr laddningen till de billigaste timmarna.

Har du elbil? Roligt att höra! Har dina laddkostnader ökat nu när elpriserna varit så höga? Inte lika roligt. Då kanske du är ute efter metoder och idéer för att ladda elbilen billigt? Vi hjälper dig. För det finns ett sätt för dig att spara mycket pengar på din laddning: se till att ladda elbilen när elpriserna är som lägst.

Vad du behöver för att ladda bilen billigare

Då behöver du två saker: ett timprisavtal för elhandel och en app för smart styrning av din laddning. Vi på Skånska Energi kan erbjuda dig både och. Så här går det till:

Timpris istället för rörligt elpris

 • Med ett ”vanligt” elavtal med rörligt elpris betalar du ett genomsnittspris för hela månaden.
 • Med ett avtal med timpris mäts din elanvändning per timme och prissätts med elpriset för samma timme. Du betalar alltså det pris som elen har precis när du använder den.
 • Under ett dygn kan elpriserna variera mycket, ja väldigt mycket. Normalt sett är elen billigast nattetid, sen kväll och tidig morgon.

Smart styrning av din laddning och elanvändning

 • För att timpris ska löna sig för dig gäller det att du kan styra laddningen av din elbil och så mycket som möjligt av din elanvändning till timmarna med lägst elpris – annars kan ett timavtal tvärtom bli dyrare för dig.
 • Med timers, smarta hem-system och Skånska Energis app får du all hjälp du behöver att styra över din elanvändning till de billigaste timmarna så att du kan ladda elbilen billigt.

Vår app har allt du behöver för att ladda elbilen billigt

Med Skånska Energi-appen kan du styra din elanvändning enkelt och smidigt:

 • Du kan hålla detaljerad koll på din förbrukning och på elpriset.
 • Appen ser automatiskt till så att laddningen av din elbil sker under de timmar då elen är billigast. De flesta större bilmärken är kompatibla med appens styrningsfunktion mot laddbox, till exempel Audi, BMW, Volvo, Tesla, Skoda, Kia, Mini och Porsche.
 • I vår app finns flera av de största systemen för smarta hem, elbilsladdning och värmesystem integrerade: Telldus, Charge Amps, CTEK, Fronius, Ngenic och NIBE Uplink – och fler är på väg in.

Gör så här!

Appens olika smarta funktioner kan du förstås använda och ha nytta av även om du har ”vanligt” elavtal med rörligt, fast eller mixat pris – även om du inte sparar pengar på att ladda elbilen när timpriserna är som lägst.

 1. Teckna ett elavtal som passar dig. Timpris om du vill styra din användning aktivt, exempelvis för att styra så att du kan ladda elbilen billigt vissa specifika timmar, annars ett traditionellt avtal. Skånska Energi hjälper dig att säga upp ditt gamla elavtal.
 2. Du som står för elavtalet laddar ner Skånska Energis app först, sedan kan du dela funktionerna till andra i familjen.
 3. Aktivera de olika styrfunktionerna i appen: elbilsladdning, smarta hem-funktioner och styrning av uppvärmning.

Ingen laddbox? Vi hjälper dig!

Genom Skånska Energilösningar kan vi erbjuda dig köp och installation av laddbox till din elbil. Kom ihåg – du får ROT-avdrag på installationen.

Läs mer om våra elpriser Mer om appen och dess funktioner