1 dec 2020

Mer energi till julfirandet

Gör mer av julen. Här är tipsen som ger dig extra energi på julafton! För i år måste vi ladda firandet med extra energi, vara mer kreativa och hitta nya traditioner.

Julen riskerar att bli liten när vi bara firar med de allra närmaste. Men då gäller det att ladda firandet med extra energi. Kanske är det i år vi hittar nya traditioner? Här kommer några förslag, du kan säkert hitta på fler!

  • I år har vi vant oss vid att göra allt annorlunda. Många tränar till exempel hemma. Låt träningsentusiasten i familjen sätta ihop ett roligt träningspass som passar hela familjen.
  • Skratt ger ny energi – lek tillsammans oavsett om det finns barn med på julafton eller inte. Samla ihop gamla och nya sällskapsspel och arrangera en femkamp, lek charader eller 20 frågor.
  • Knytkalas eller matlag ger alla ro till jul. Låt den som vill prova nya recept. Kål i alla former innehåller både c-vitamin och antioxidanter. Gör till exempel en fräsch sallad på riven rödkål, valnötter och apelsin eller rosta brysselkål i ugnen med lite honung ringlad över
  • Ingen ska behöva skämmas för att somna framför Kalle Anka klockan tre. Lägg in en vila på schemat, som på förskolan, med högläsning av klassisk jultext. Vem vill inte slumra till Viktor Rydbergs Tomten efter lunch?
  • Glöm inte att lapa dagsljus, även om vi på julafton gått över till ”den ljusa sidan”. En promenad brukar höra till julaftonstraditionerna. Gör mer av den: ordna en tipsrunda med roliga frågor om tidigare jular med släkt och vänner. Vem gav vem vad i julklapp? Vilket år glömdes skinkan bort?
  • Umgås med dem som inte är med på firandet. Utnyttja alla tänkbara kanaler. Sjung julsånger tillsammans i kör via Zoom. Facetima julklappsutdelningen med de äldre släktingarna så att de får se barnbarnen ta emot skickade klappar. Ring alla du känner som är ensamma och önska en riktigt god jul.

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss