26 maj 2020

Roligast när jag kan göra skillnad

En bra dag på jobbet är det fullt upp från början till slut. Roligast är jobbet när jag kan göra skillnad för någon annan. Det tycker Tova Drevgart, ny medarbetare på kundservice.

Nytt jobb – men inte ny på jobbet. Det kan man säga om Tova Drevgart, ny på vår elhandelsavdelning – men långt ifrån ny på Skånska Energi. Tvärtom: Tova är inne på elfte året hos oss, och det är vi väldigt glada för.
 
Tova kommer närmast från kundservice för våra värmepumpskunder. Så, har du köpt eller servat din värmepump hos oss det senaste året är chansen stor att det är Tova som hjälpt dig att styra upp allt det praktiska kring installation, service och reparation.

Från värmepumpar till elavtal – är det ett stort steg att ta i jobbet?

– Ja och nej, kan man säga. Det är mycket nytt att sätta sig in i: elhandelsmarknaden är komplicerad och jag är imponerad av mina nya kollegor som kan så mycket om den! Samtidigt är grunden för mitt arbete densamma: att hjälpa Skånska Energis kunder på bästa sätt.

När är ditt jobb som roligast?

– När det jag gör kan göra skillnad för någon annan. Till exempel om en kund inte kan betala sin elräkning, kanske någon som förlorat jobbet nu i coronatider. Då kan jag försöka hjälpa till med en avbetalningsplan, istället för att skicka till inkasso. Vi måste alltid kunna se människan i varje situation.

Hur ser en bra dag på kontoret ut?

– En riktigt bra dag börjar med att jag har en hög med mejl som väntar på mig på morgonen – och sen fortsätter dagen i samma stil! Jag fungerar bäst när jag har fullt upp att göra, så där så jag nästan inte hinner med. 

Skånska Energis elhandelskunder har alla valt 100% grön el. Hur miljömedveten är du själv? 

– Den generation jag tillhör har inte precis gjort allt vi kan för att lämna över en så bra värld som möjligt till nästa, men de senaste åren har jag själv fått upp ögonen allt mer, inte minst genom mina två döttrar. Min yngsta dotter Lovisa till exempel är kock, och genom henne har jag blivit bättre på att ta tillvara på livsmedel. Vi slänger inte alls lika mycket som tidigare därhemma.

Har du ett bra klimatsmart tips från din egen vardag?

– Mitt bästa tips är att ta vara på skal av morötter, palsternackor och potatis och även grönsaker som håller på att bli gamla – och så koka buljong eller fond av dem. Fonden kan du frysa in och sedan använda i annan matlagning. Jättepraktiskt och gott!

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal