1 apr 2022

Skaka ner ditt elpris!

Med vår app och en ostadig hand är detta fullt möjligt! Så varför betala den dyra elen i södra Sveriges elprisområde när du kan skaka ner de lägsta priserna från Norrland redan idag?

Utvecklingsarbetet har pågått i det tysta en längre tid, men idag 1 april 2022 kan vi stolt lansera en ny, banbrytande funktion i Skånska Energis app: skaka ner ditt elpris.

Som du säkert vet är Sverige indelat i fyra elprisområden med olika prissättning för elkonsumenterna. Elpriserna är i regel (läs: alltid) högst i Elprisområde 4 där bland annat Skåne ingår och lägst i Elprisområde 1 längst norrut i landet.

Forskningshub i Lund ligger bakom

Men nu vänder vi på Skånska Energi upp och ner på Sverige och elprisområdena! En ny funktion i vår app ger dig möjligheten att på egen hand skaka ner de norrländska elpriserna till Skåne och få den billigaste elen. Den nya funktionen är resultatet av ett intensivt innovationsarbete i forskningshuben We-4-C, en del av Lunds Elicon Valley.
– Som så många andra banbrytande uppfinningar kom även denna till genom ett infall. Jag har länge tänkt att Sveriges elpriser är helt upp och ner, så varför inte vända på kartan också och se vad som händer? Och så blev det också, nästan, förklarar forskningsledare Elton Norrström.
– Tekniskt är lösningen givetvis oerhört komplicerad, men i all korthet så lyckades vi med hjälp av kvantkorrelerade TR2/AMS3-rörelser öppna den så kallade ”cyberkinetiska lapporten”. Att vi bytte ut Skånerost mot kokkaffe i fikarummet bidrog förstås också.

Du skakar själv ner ditt pris

Med Skånska Energis app kan du sedan tidigare bland annat hålla koll på din elförbrukning, styra din elanvändning med smart-hem-funktioner och få klimatsmarta tips på besparingar. Och nu kan du alltså även skaka ner de lägsta elpriserna från Elprisområde 1 direkt i din mobil.
Så här går det till:
1) Ladda ner Skånska Energis app. Har du den redan: i dag 1 april uppdateras den automatiskt.
2) Se till att vara så darrig och ostadig på handen som du bara kan.
3) Rikta mobilen mot norr, skaka den intensivt upp och ner medan du kort säger ”jo” samtidigt som du andas in.
4) Upprepa tills någon ber dig att sluta.

Elton Norrström avslutar:
– Det viktiga för att det ska funka är: följ inte bara med strömmen – utan shake it til you make it!

Annan nyhet vi lanserat den 1 april Och här är en annan 1 april nyhet