19 dec 2019

Skånska Energi-stafetten lyser upp decembermörkret

Massor av energi när elljusets sken kring Ekevallen i Genarp onsdagen den 11 december. Då var det den årliga Skånska Energi-stafetten – den här gången med hela 42 deltagande lag.

Varje år vid den här tiden, just runt Lucia, så har det för många löpare blivit tradition att åka till Genarp. Anledningen: Skånska Energi-Stafetten, en löpartävling i stafettform som avgörs på slingan vid Ekevallen. 

Massor av energi

Med start klockan sju på kvällen är väl fungerande elljus ett krav, och det är här Skånska Energi kommer in i bilden som partner till arrangören till Genarps IF. En tävling som samlar peppade löpare från hela Skåne som både alstrar och frigör massor av energi – det är förstås något vi gillar skarpt och gärna vill bidra till.  

Anpassade tider ger alla chansen

Stafett i elljus är något ganska unikt och ger tävlingen en extra nerv både för deltagare och publik. I Skånska Energi-stafetten tävlar varje lag med tre löpare, och starttiden är anpassad för vilka som ingår i laget: ålder och kön avgör vilken kapacitet som laget förväntas att ha.

– Genom en formel baserad på massor av resultat för olika grupper räknar vi ut relativa starttider för alla. På så vis kan en 30-årig kvinna tävla mot en 75-årig "gubbe", till exempel. Då blir det alltså ingen nackdel att ha äldre, eller yngre, med i laget – kanske rentav tvärtom, säger Genarps IF:s tävlingsledare Bo Andersson, som själv skapat den här tävlingsformen.

Motionärer och elit

Tävlingen är indelad i fyra klasser: kvinnor, män, ungdom och mixad. Sträckan 1 300 meter ska springas tre gånger av varje löpare. Bland de hela 42 lag som deltag i årets lopp fanns en brokig skara, från motionärer till elitlöpare i landslagsklass. Brokigast var utan tvekan laget ”Tomtarna på loftet”, som i full tomtemundering sprang sig till specialpriset för bästa utklädnad.

Totalsegern bärgades dock av de Björnstorps IF:s damlag 1 – stort grattis till er!

Varmt tack till deltagare, funktionärer och publik för en fantastisk energifylld kväll tillsammans!

Fotnot: På Genarps IF:s hemsida finns full information om tävlingen med resultat och många bilder inlagda: www.genarpsif.se/löpning
Textunderlag: Bo Andersson
Foto: Gustav Sande

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal