17 aug 2018

Smart kyla fixar sommarsvalkan i ginbaren

Så här i sommarvärmen kan det vara gott med en sval drink, och varför inte på en sval bar? Paddy’s snygga och mysiga vin- och ginbar i Malmö har Nordens största utbud av gin – och en skräddarsydd komfortkylanläggning från Skånska Energilösningar.

Ett växande intresse för kvalitetsgin och dito tonic är den kanske största trenden i dryckesvärlden just nu. Ett bättre ställe att närmare utforska den på än Paddy’s vin- och ginbar i Malmö finns knappast på våra breddgrader: med 260 sorters gin på flaska och 20 olika sorters tonic är utbudet det största i Norden.

Barmästare Christopher Kirkwood kan därmed erbjuda 5 200 olika varianter på drinkklassikern ”gt”, gin och tonic – i alla fall i teorin.

– Många av våra ginsorter är väldigt komplexa i sin smak. De passar bäst att dricka några droppar av rent istället för i en drink. Vi har till exempel gin lagrad på bourbonfat som fungerar väl som avec till kaffet efter maten, berättar Christopher.

Ändlösa smakvarianter

Den minsta gemensamma nämnaren för all gin är: sprit smaksatt med enbär. Det är också den enda ”regeln” för en gin. ”London dry gin” kallas en grupp gin med den där rena, strama smaken som de flesta kanske förknippar med gin. Smakvarianterna därutöver är ändlösa.

– Gin kan tillverkas av vilket sädeslag som helst och utöver enbär smaksättas och förädlas på alla möjliga olika sätt. Det gör i själva verket gin till den mest mångsidiga spritsorten. Spanien har en egen, spännande ginkultur som vi låter oss inspireras av särskilt. Den galiciska ginen Nordés är ett bra exempel: en fruktig och somrig gin med fina toner av vanilj, passionsfrukt och apelsin.

Intim och smakfullt inredd

Till gin och gindrinkar serveras stilenligt baskiska pinxtos (tapas på en pinne, ungefär) från Paddy’s restaurangkök, och på tal om stil: den ganska lilla och intima vin- och ginbaren är mycket smakfullt inredd med bland annat ett golv som lär komma från en gammal tågstation i London och en specialdesignad bardisk. På lager finns också cirka 150 olika sorters vin.

Speciallösning för unik lokal

Så, med ett enastående dryckesutbud, läckra tilltugg, snygg och mysig miljö, fint läge (i Lejonetpassagen vid Stortorget) återstår en pusselbit för det perfekta barhänget: ett behagligt klimat i lokalen. För det sörjer en skräddarsydd anläggning för komfortkyla från Skånska Energis dotterbolag Skånska Energilösningar.

– Ett spännande uppdrag för oss där vi kunde hitta en speciallösning för en unik lokal. Vi byggde med millimeterpassning in kylanläggningens tre innerdelar i ginbarens tak och lät svartlackera fronterna, som annars alltid är vita, för att de skulle smälta in bättre i miljön, säger Jenny Kvist, säljare på Skånska Energilösningar.

– Från innerdelarna går sedan kylrör upp genom huset till anläggningens ytterdel som står uppe på taket.

Vill du veta mer om klimatsmarta och energieffektiva lösningar för värme och kyla från Skånska Energilösningar? Kontakta Jenny Kvist på 046-507 86 eller jenny.kvist@skanska-energi.se.

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar