Teckna elavtal om du har anvisat elpris

Teckna elavtal redan i dag!

Logga in på Min Energi och teckna rörligt elavtal

Har du glömt att teckna elavtal och fått ett anvisat elpris?

Vi hjälper dig. Här finns pengar att spara!

Vad är ett anvisat avtal?

Om du inte aktivt har tecknat elavtal anvisas du till en elleverantör av ditt elnätsbolag, och debiteras med ett så kallat anvisat avtal. Det kan också förekomma att du får ett anvisat pris när ett tidsbundet elavtal har löpt ut, om du inte har gjort något nytt val. Vi på Skånska Energi låter dock inte det ske, utan då får du i stället ett rörligt elpris. Det tycker vi är schysstare.

Kom ihåg att priset för anvisat avtal ofta är högre än andra elavtalsalternativ. Priset förändras varje månad anvisat avtal följer det rörliga elpriset med ett påslag på 22,5 öre inkl moms (18 öre utan moms).

Välja elavtal redan i dag

Det är enkelt att teckna ett rörligt elavtal på Min Energi.

  1. Logga in med BankID på Min Energi
  2. Välj kampanj
  3. Teckna enkelt ett rörligt elavtal

Våra aktuella elavtal och priser presenterar vi här. Notera att om du önskar vintersäkrat elpris eller timpris måste du kontakta vår kundservice för att teckna dessa elavtal.

Varför har du ett anvisat avtal?

Du kan få anvisat avtal om du flyttar till en ny bostad och inte tecknar ett elavtal. Skånska Energi Nät, som är elnätsbolaget där du bor, är då skyldiga att följa ellagen. Gör att vi skickar ut kontinuerlig information om ditt anvisade avtal. Notera att anvisningsavtalet löper tillsvidare utan uppsägningstid om du inte aktivt tecknar ett nytt elavtal.

Det är dyrare att ha ett anvisat avtal

Du får ett anvisat avtal som tillfälligt avtal tills du aktivt tecknar ett elavtal. De anvisade elavtalen är oftast dyrare än vad våra andra elavtal är, så glöm inte att teckna elavtal. Oavsett hur mycket eller lite el du använder är det alltid smart, här finns pengar att spara.

Anvisningsavtalet är inte tidsbundet, så när som helst kan du byta. Vill du veta mer om elpriser rekommenderar vi dig att se Sveriges enda oberoende elprisjämförelsesajt Elpriskollen.

Här ser du om du har anvisat elavtal

Är du osäker på vilket elavtal du har? Då är vårt råd att du tittar på din senaste faktura, för där står det. Du hittar dina fakturor på Min Energi – antingen via webb eller i appen.

Teckna ett 100 % förnybart och schysst elavtal

Vår el är inte vilken el som helst – den är 100 % förnybar. Och vi är inte bara ett lokalt elbolag utan vi är också certifierade som Schysst elhandlare, vilket gör att du kan känna dig trygg – här finns inget dolt i det finstilta.

Logga in på Min Energi och teckna ett rörligt elavtal

Vi hjälper dig!

Kundservice

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–15:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Våra kundundersökningar visar att vi harnöjda kunder!

Nöjda kunder