17 apr 2019

Tiden för solceller är NU - här är vår startguide

Sugen på solceller? Det är nu du ska agera. Regeringen har just satt av 739 miljoner i solcellsstöd till villaägare 2019. Det finns ingen tid att förlora. Här är allt du behöver veta.

Dags för din egen solel 2019?

2018 var ett fantastiskt rekordår för solceller i Skåne – och nu ser det ut som att 2019 kommer att bli minst lika bra. Regeringen har reserverat 739 miljoner kronor i investeringsstöd till installation av solceller. 

Ifjol hade vi glädjen att få installera mer än 3 500 solpaneler i ett 60-tal projekt – från små sommarstugor till stora företagsanläggningar. Får vi hjälpa dig att producera din egen solel i år?

Från 30 i bidrag till 20 procent

Regeringen har också beslutat att sänka solcellsstödet från 30 procent till 20 procent av investeringskostnaden. Det innebär å ena sidan ett lägre ekonomiskt stöd – men å andra sidan större chans att få stödet. Under 2018 tog solcellsstödpotten slut redan under sommaren på grund av det höga ansökningstrycket. Med en lägre stödnivå räcker pengarna till fler – till exempel till dig.

Vi hjälper dig – från idé till installation

När du väljer solcellspaket från Skånska Energilösningar få du hjälp hela vägen från idé till installation. Det innebär:

  • Personlig hjälp. Vi kommer hem till dig så vi kan prata på plats. 
  • Mätning och kalkyl för att skräddarsy en solcellsanläggning efter dina behov och förutsättningar.
  • Hjälp med alla myndighetskontakter
  • Fullständig ekonomisk kalkyl för investering, besparingar, payofftid, avgifter, ersättning m m
  • Installation och driftsättning
  • All hjälp du behöver med försäljning av överskottselen.
  • Du får också extra bra betalt när du säljer överskottselen till oss. Dessutom får du en energipartner som brinner för grön el, småskalighet och närhet.

Läs vår kompletta guide

Vill du läsa på i lugn och ro själv om solceller? Dyk ner i vår Guide: Allt du behöver veta om solceller på ditt tak. Här hittar du svaren på (nästan) alla frågor: 

  • Hur fungerar solceller egentligen? Vilka takvinklar är bäst? Hur räknar jag fram rätt antal solpaneler för min takyta? 
  • Hur räknar jag ut effekten och den årsproduktion av solel som blir lagom för mina behov? 
  • Vad kostar det och hur lång blir pay off-tiden?

Komplett guide för solceller hittar du här

Så gjorde Lars och Birgitta i Ystad

Lars och Birgitta Helgstrand i Nybostrand utanför Ystad har installerat solceller på sitt sommarhus. Solcellerna står för 42 procent av  elförsörjningen och beräknas få en positiv inverkan på deras ekonomi med 10 500 kronor om året: 5 000 kronor i minskade energikostnader, 5 500 i intäkter av såld solel. Investeringen i anläggningen har en återbetalningstid på nio år.

– Med de besparingar vi gör genom att producera vår egen el, kommer vi enligt kalkylen att få mellan 6 och 10 procents ränta på de pengar vi investerar i solceller. Det är ju bättre än 0 procents ränta på banken, säger Lars Helgstrand.

Läs mer om Lars och Birgittas solcellsprojekt här

Bra betalt för din solel – så funkar det

Du som väljer solceller från Skånska Energilösningar får extra bra betalt när du säljer din överskottsel till Skånska Energi. 

Läs mer om hur du säljer din överskottsel här

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal