Säkrare fjärravläsning

Vi byter successivt ut våra elmätare

Just nu pågår ett arbete med att successivt byta ut elmätarna i vårt elnät. De nya elmätarna använder en ny teknik med kommunikation via radio för att säkerställa fjärravläsningen.

Fjärravlästa elmätare

Sedan 2009 är månadsmätning av den faktiska förbrukningen ett krav som omfattar samtliga kunder i Sverige. Skånska Energi var mycket tidiga med denna teknik. Våra elmätare har varit fjärravlästa sedan år 2000 och vi har levererat fakturor som baserats på verklig förbrukning sedan dess.

Den nya tekniken säkerställer att dina fakturor baseras på verklig elförbrukning.

Vi byter nu successivt ut ett antal elmätare som fallit för åldersstrecket. De nya mätarna använder ny teknik med kommunikation via radio med en maxeffekt av 0,5 W. Vi monterar en diskret antenn på luckan till ditt elskåp för att få en fullgod radiosignal. Den nya mätaren placeras inne i skåpet. Antennen är grå, 22x6 cm i storlek, och placeras på utsidan av luckan. 

Byte av trasig mätare

Om en mätare inte fungerar och behöver bytas ut kontaktar vi dig för att informera att vi kommer. Innan vi kommer till dig för att byta din elmätare får du ett aviseringsbrev. Våra montörer kommer alltid med firmanamnet Skånska Energi på sina bilar. De har också Skånska Energi ID-kort väl synligt.

Vi hjälper dig!

Skånska Energis växel

Våra öppettider är vardagar kl 08.00–16.00. Lunchstängt kl 12.00–12.30. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 se@skanska-energi.se

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss