Säkrare fjärravläsning

Vi byter successivt ut våra elmätare

Du som är elnätskund hos oss på Skånska Energi har en smart elmätare installerad. Har du en äldre modell, Kamstrup Senea, blir den utbytt under hösten 2022. Övriga modeller Omnipower från Kamstrup och Sagemcom är smarta elmätare som inte behöver bytas ut.

Just nu pågår ett arbete med att successivt byta ut gamla elmätare i vårt elnät. De nya elmätarna använder en ny teknik med kommunikation via NBIoT (mobil teknik) för att säkerställa fjärravläsningen.

Våra äldsta elmätare, Kamstrup Senea, byts ut succesivt under hösten 2022. Det innebär är om du har en Senea-elmätare får du mejl/sms/brev från oss och ONE Nordic som genomför bytet innan bytet genomförs. Allt om elmätarbytet kan du läsa om här. Din nya elmätare, Sagemcom, har bland annat ett kundgränssnitt /HAN-port som gör att du kan styra och följa din elförbrukning. För att få kundgränssnittet aktiverat, vänligen kontakta Skånska Energis kundservice.

Vi byter inte ut våra Omnipower, för de uppfyller våra krav på både styrning och avläsning. Mer om Omnipower och funktioner kan du ta del av här.

Fjärravlästa elmätare

Sedan 2009 är månadsmätning av den faktiska förbrukningen ett krav som omfattar samtliga kunder i Sverige. Skånska Energi var mycket tidiga med denna teknik. Våra elmätare har varit fjärravlästa sedan år 2000 och vi har levererat fakturor som baserats på verklig förbrukning sedan dess.

Ny teknik

Vi byter nu successivt ut ett antal elmätare som fallit för åldersstrecket. De nya mätarna använder ny teknik med kommunikation via radio som har en narrowband-teknik (NBIoT).

Byte av trasig mätare

Om en mätare inte fungerar och behöver bytas ut kontaktar vi dig för att informera att vi kommer. Bytet utförs i samarbete med ONE Nordic och vi kontaktar dig i god tid med exakt datum och andra viktiga detaljer. I de fall vi inte kommer åt mätaren själva behöver du vara hemma för att öppna och släppa in oss. Alla från ONE Nordic bär ID-kort för att du ska känna dig trygg.

Vi samarbetar med ONE Nordic!

ONE Nordic byter ut våra elmätare

ONE Nordic har uppdraget att installera nya fjärravlästa smarta elmätare hos våra kunder.

Tre fördelar med en modern elmätare

  1. Koll på din elförbrukning - koppla upp dig mot mätaren och se hur du kan effektivisera din användning för både lägre kostnad och klimatavtryck!
  2. Bättre service vid avbrott – de nya mätarna hjälper oss att hitta fel snabbare!
  3. Lättare att bli mikroproducent – anslut dina solceller direkt utan att behöva byta mätare. Tillsammans gör vi världen mindre fossilberoende!
Frågor och svar gällande byte av elmätare Logga in och bekräfta/boka om tiden för bytet

Vi hjälper dig!

Skånska Energis växel

Våra öppettider är vardagar kl 08:00–15:00. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 kundservice@skanska-energi.se

Här hittar du alla viktiga dokument ochavtalsvillkor.

Avtalsvillkor och blanketter

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss