Manual för din elmätare

Så funkar din smarta elmätare

Du som är elnätskund hos oss på Skånska Energi har en smart elmätare installerad. Gör att du kan följa din elförbrukning på detaljnivå.

Vi använder oss främst av elmätaren OMNIPOWER från Kamstrup. Det är en smart och tillförlitlig elmätare som har en modern teknik som gör att vi både kan fjärrstyra den och ta in data.

Men som med all teknik kan det ibland uppstå fel och för att hjälpa dig med rätt instruktioner kan du här ta del av manualen för Kamstrups elmätare som är tillverkade år 2016 eller senare.

Du ser årtalet här – se markering på bilderna. OM din elmätare har ett årtal 2015 eller tidigare, då ber vi dig att kontakta oss för råd.

Manual för din elmätare

 

Förbrukning och produktion

Du som är elnätskund hos oss kan följa din elförbrukning på mer detaljnivå genom Min Energi – både appen och via dator. Har du solceller och därmed egen elproduktion/mikroproduktion kan din mätare även visa överskottet som skickas ut i elnätet.

Vid strömavbrott

Tack vare din smarta elmätare kan vi vid strömavbrott se om felet ligger hos dig som enskild kund eller om fler drabbats. Fördelen är vi enklare kan göra rätt åtgärder för att återställa strömmen.

HAN-port

Om du har en så kallad HAN-port (Home Area Network) i din elmätare kan enkelt koppla upp smart hem-funktioner mot mätaren. Vi hjälper dig gärna att aktivera funktionen. Här kan du läsa mer om HAN-portens funktionaliteter.

Manual för din elmätare Kontakta oss

Vi hjälper dig!

Skånska Energis växel

Våra öppettider är vardagar kl 08.00–16.00. Lunchstängt kl 12.00–12.30. Vid helgdagar kan avvikelser förekomma.

046-507 00 se@skanska-energi.se

Har du har några frågor eller funderingarkontakta oss, vi hjälper dig!

Kontakta oss

Våra kundundersökningar visar att vi harnöjda kunder!

Nöjda kunder

Ladda ner vår appSkånska Energi

Min Energi