5 okt 2022

Välj digital elräkning – det är enklare!

Allt fler av våra kunder (82 procent idag!) väljer att få elräkningen digitalt. Gör det du med! Det är både enklare och mer miljövänligt. Så här går det till.

Här är fördelarna med digital faktura:

  • Du som kund får fakturan direkt när vi skickar ut den, till en säker digital plats som du själv väljer: som e-faktura till din internetbank, faktura till Kivra eller till din mejlbox med e-post.
  • När du väljer digital faktura hjälps vi tillsammans åt att spara på miljön och våra resurser genom minskad pappersförbrukning och färre transporter när vi slipper det fysiska postutskicket.

– I dagsläget har de flesta av våra kunder, 82 procent närmare bestämt, valt ett digitalt fakturaalternativ. Det är vi glada för, men det är också vår förhoppning att ännu fler går över till digital faktura framöver, säger Skånska Energis marknads- och kommunikationschef Karin Holm.

Så väljer du digital faktura

Vill du också få din faktura digitalt? Det är enkelt att byta. Logga in på Min Energi via vår hemsida och se över dina personuppgifter. Önskar du aktivera autogiro eller e-faktura måste du göra det via din bank.

Så fungerar faktura till Kivra

Kivra är en app och webbplats där du kan ta emot och samla dina digitala fakturor, fakturaspecifikation, brev och kvitton på ditt eget konto. Har du aktiverat Kivra – och inte har e-faktura – skickar vi din faktura dit. Kivra har även en betaltjänst.
Läs mer på Kivra hur det funkar.

Så fungerar e-faktura till din bank

Väljer du elektronisk faktura, eller e-faktura, får du vår faktura direkt till din internetbank, vilket går snabbare än ett fysiskt postutskick. Du ser fakturan på din skärm, och alla uppgifter för att betala är redan ifyllda – men du måste godkänna/signera fakturan innan betalningen genomförs. Självklart kan du ändra till exempel betalningsdag om du önskar det. Du aktiverar e-faktura i din internetbank.

Så fungerar autogiro

Väljer du att betala din digitala faktura med autogiro blir det ännu smidigare för dig! Autogiro innebär att en automatisk överföring av aktuellt fakturabelopp sker utan att du själv behöver lägga in uppgifterna eller godkänna fakturan i din internetbank. Utöver att du slipper göra något själv försvinner också risken att du glömmer betala i tid. Så länge täckning finns på kontot går allt av sig själv. Du måste ge medgivande till autogiro för de företag vars fakturor du vill betala så, och det gör du via din internetbank.

Även om du väljer att betala med autogiro, så får du naturligtvis en fakturaspecifikation skickad till dig ändå, via Kivra eller e-post.

Se din faktura på Min Energi

Du kan alltid se aktuell faktura i Min Energi genom Skånska Energis app eller genom att logga in via vår hemsida.

Kontakta oss