Smart och ekonomiskt

Solceller sparar miljö och pengar för din bostadsrättförning

Därför ska du välja solceller till din bostadsrättförening

  • Rådgivning av solcellsexperter kring valet av anläggning
  • Högsta kvalitet i alla delar i din solcellsanläggning
  • Bra garantier och service.
  • Hållbart producerade - kontroll i varje led av produktionen av panelerna
  • Monteras av godkänd personal - allt för din trygghet och säkerhet.

Vi gör solel enkelt och hjälper dig med allt från idé till färdig installation. Hos oss får du stöd genom hela processen - från montage och installation till inkoppling på nätet. Dessutom hjälper vi dig som är elproducent.

I Sverige har vi använt solceller sedan 70-talet. Från att ha kopplat in solceller till båten, husvagnen och sommarstugan väljer idag fler och fler att även ansluta sitt hus eller företag, sin gård eller industrifastighet till solceller. Bostadsrättsföreningar installerar idag solceller, som en naturlig och effektiv komponent av sin energiförsörjning.

Vi erbjuder högkvalitativa solcellsinstallationer där allt material är godkänt av det tyska kvalitetsorganet TÜV. Vi hjälper dig hela vägen från planering till installation!

Statligt stöd

När du investerar i solceller kan du ansöka om statligt stöd, vilket vi hjälper dig med. Som mikroproducent av förnybar el får du även en skattereduktion på 60 öre per kilowattimme (kWh) för den el som matas in på elnätet (max 18 000 kronor per år). En investering i solceller innebär dels en besparing på den el man slipper köpa och en intäkt för den el som säljs till elnätet. Läs mer nedan.

Förutsättningar för solceller till bostadsrättsföreningen

Takytor från väst till öst (som inte vetter mot norr) fungerar bra och taklutning från några grader till 50 grader går också att använda. Om taket har en lutning på ett par grader kan det vara en idé att använda en infästning som vinklar upp panelerna. Det går även att montera solceller på marken. Fler och fler kommuner tar bort krav på bygglov för solceller, men kom ihåg att stämma av med just din kommun vad som gäller. Om du väljer att gå vidare med ett projekt tillsammans med oss hjälper vi dig med bygglov om det behövs.

Anslut produktionsanläggningar större än 500kW till elnätet

Om och när din bostadsrättsförening planerar en större produktionsanläggning på mer än 500 kW, som till exempel en solpark, som ligger i Skånska Energis elnätsområde behöver den anslutas till elnätet. Här finns mer detaljer och ett formulär som du ska skicka in

Hur mycket el förbrukar jag och vilken storlek har min säkring?

Som bostadsrättsförening är det viktigt att skilja på el som föreningen respektive de boende konsumerar. Den el som föreningen konsumerar kan man med fördel producera via solceller. Vill man även använda solen till att täcka hushållens förbrukning behöver man undermätning av de boendes konsumtionsel. Detta kan vi både hjälpa till att informera vidare om och även genomföra för er.

Vi gör gärna kostnadsfritt besök i din bostadsrättsförening! Vill du veta mer? Fyll i formuläret till höger och ange vad du är intresserad av så hör vi av oss till dig.

Bloggtips: Gemensam el och solceller för brf Äppleodlingen

Intresserad av energilösningar för bostadsrätter?

Fyll i formuläret och ange vad du är intresserad av. En av våra säljare kommer att kontakta dig inom kort.

Ja, jag vill veta mer!

Dag för smarta energilösningar! Kontakta Skånska Energilösningar.

Kontakta Skånska Energilösningar

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning