Säkert och enkelt att ladda elbilen i publika miljöer

Gör det enkelt att ladda elbilen på jobbet

I framtiden kommer det finns många fler laddbara fordon. Redan i dag ser vi hur försäljningen av plugin-hybrider och rena elbilar skjuter i höjden. Då behöver det vara säkert och enkelt att ladda bilen även i offentliga miljöer.

Med fler laddbara fordon växer också kraven på säker och bekväm laddning på arbetsplatsen. Men även när vid affärer, köpcentra, gym och andra platser vi besöker. Ett vanligt vägguttag ska egentligen bara användas i yttersta nödfall och då med en för ändamålet avsedd laddkabel.

Vi erbjuder laddboxar för hemmaladdning, laddstolpar för arbetsplatser samt semisnabbladdare för mer publika miljöer. Som leverantörsoberoende utgår vi alltid från kundens behov.

Attraktiv arbetsplats

Vill du höja din attraktionskraft som arbetsgivare och erbjuda möjlighet att ladda elbilar på arbetsplatsen. Då kan även era kunder ladda sin elbil när de besöker er. Laddstolpar visar på ert miljöintresse och stärker varumärket. Får du bidrag genom Klimatklivet kan du halvera din kostnad.

Har ni flera laddstolpar och/eller laddboxar installerade krävs mer än bara ström till ett uttag. Om alla uttag används går det åt enorma mängder energi och effektbehovet kan öka kostnaderna. Genom att använda smarta laddboxar är det möjligt att balansera så att laddeffekten sjunker när fler ansluter sig. Detta gör att många kan ladda samtidigt utan att det påverkar kostnaden för elabonnemanget.

Det finns möjlighet att mäta förbrukningen för varje laddsession och kanske debitera eller förmånsbeskatta laddningen för de anställda. Med laddboxar/laddstolpar som är avsedda för multipla användare, där varje användare identifierar sig genom t ex en RFID-tag, kan företaget mäta och följa upp vem som laddat sin bil och hur mycket varje användare förbrukat.

Vi rekommenderas en särskild RFID-tag för era gäster eller om det finns möjlighet att öppna upp laddning från exempelvis receptionen.

Om du har en bostadsrättsförening har vi mer information här

Blogginlägg: Solel och laddboxar – lönsam kombo för ställningsfirman

Kontakta Energilösningar

Johan Skalin

Försäljningschef Skånska Energilösningar

046-12 00 24 eller 042-311 61 30 (växel) johan.skalin@skanskaenergilosningar.se

Kontakta oss

Skånska Energilösningar

046-12 00 24 eller 042-311 61 30 info@skanskaenergilosningar.se

Vi tänker på dig och miljön. 100% svensk förnybar el!

Ursprungsmärkning

Läs om intressanta ämnen inom el, energi och hållbarheti vår blogg!

Blogg

Hos oss får du alltid enpersonlig el-kontakt

Välj rätt elavtal